Sposób przygotowania:
Wielkanocny barszcz biały Eliprzygotowanie barszczu
Wywar z szynki doprowadzić do wrzenia. Do wywaru wlać zakwas i zagotować. Barszcz doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Do gotowego barszczu dodać majeranek.
przygotowanie kiełbasy
Białą kiełbasę wrzucić do wrzącego barszczu i parzyć 10 minut. Sparzoną kiełbasę pokroić w plastry.
przygotowanie szynki
Wędzoną, gotowaną szynkę pokroić w słupki.
przygotowanie boczku
Plastry boczku pokroić na trzy części i usmażyć czipsy na suchej patelni.
przygotowanie jajek
Usmażyć jajka sadzone,najlepiej na patelni dołkownicy.
podanie
Do talerzy wlać barszcz biały i dodać białą kiełbasę, jajka sadzone i słupki szynki. Całość udekorować czipsami z boczku i natką pietruszki.