Sposób przygotowania:
Barszcz biały z chrzanem
Ułożyć w garnku warzywa ( marchew pokrojona w talarki , reszta w całości ). Dodać listek i ziele angielskie , szczyptę soli .Zalać wodą i gotować 20 minut . Dołożyć do wywaru kiełbaski i parzyc 20 minut .Wyjąć białą kiełbasę i warzywa . Pokroić w plasterki białą kiełbasę i włożyć do zupy . Barszcz z torebek rozmieszać z zimną wodą i wlać do wywaru. Gotować 10 minut. Dodać śmietankę .Doprawić majerankiem , pieprzem , chrzanem .
Podawać kładąc na talerz kawałki kiełbasy i obrane i podzielone na ćwiartki jajka na twardo.
Posypać pietruszką .
Podawać kładąc na talerz kawałki kiełbasy i obrane i podzielone na ćwiartki jajka na twardo.
Posypać pietruszką .