edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz czerwony to danie bardzo dobrze znane, które sprawdzi się zarówno na co dzień jak i podane przy wyjątkowych okazjach.

Barszcz czerwony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz czerwony

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony
1. Gotujemy wywar.

2. Obieramy i ścieramy buraki na dużych oczkach.

3. Dodajemy starte buraki do wywaru i gotujemy około 5-10 min.

4. Dodajemy kwasek cytrynowy do smaku.

5. Mąkę rozprowadzamy z wodą oraz śmietaną i dodajemy do barszczu.

6. Pod koniec gotowania dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i ewentualnie kwasek cytrynowy, jeśli barszcz jest mało kwaśny.

7. Gotujemy jeszcze przez chwilę i podajemy najlepiej z ziemniakami lub świeżym pieczywem.
Barszcz czerwony
nieobrane buraki ćwikłowe na barszcz czerwony
Barszcz czerwony
Obrane buraki ćwikłowe na barszcz czerwony
Barszcz czerwony
starte braki na tarce o dużych oczkach na barszcz
Barszcz czerwony
Doprawiony barszcz kwaskiem cytrynowym, mąką i śmietaną