Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyczny barszcz czerwony czysty. Mała moja rada: barszcz najlepiej ugotować dzień wcześniej i zostawić go z burakami na noc żaby przeszedł ich smakiem.

Barszcz czerwony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz czerwony

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony
Wyszorowane buraki ze skórką owinąć pojedynczo w folię aluminiową i ułożyć na blaszce do pieczenia piec w piekarniku w temp 190 stopni ok 1,5 h do miękkości.

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Do bulionu wrzucić obrane i pokrojone w plastry buraki i gotować na małym ogniu 10-15 minut.

Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i cebulkę.

Barszcz zdjąć z ognia i odstawić najlepiej na całą noc. Następnie barszcz podgrzać( nie gotować !), zdjąć z ognia dodać ocet i przecedzić.

Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. 
Barszcz czerwony
Wyszorowane buraki ze skórką owinąć pojedynczo w folię aluminiową i ułożyć na blaszce do pieczenia piec w piekarniku w temp 190 stopni ok 1,5 h do miękkości.
Barszcz czerwony
Przygotować bulion warzywny lub mięsny - odcedzić
Barszcz czerwony
Upieczone Buraki obrać i pokroić na plastry
Barszcz czerwony
Do bulionu wrzucić obrane i pokrojone w plastry buraki i gotować na małym ogniu 10-15 minut.

Tagi:

zupa barszcz