Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony
Wyszorowane buraki ze skórką owinąć pojedynczo w folię aluminiową i ułożyć na blaszce do pieczenia piec w piekarniku w temp 190 stopni ok 1,5 h do miękkości.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Do bulionu wrzucić obrane i pokrojone w plastry buraki i gotować na małym ogniu 10-15 minut.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i cebulkę.
Barszcz zdjąć z ognia i odstawić najlepiej na całą noc. Następnie barszcz podgrzać( nie gotować !), zdjąć z ognia dodać ocet i przecedzić.
Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Do bulionu wrzucić obrane i pokrojone w plastry buraki i gotować na małym ogniu 10-15 minut.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i cebulkę.
Barszcz zdjąć z ognia i odstawić najlepiej na całą noc. Następnie barszcz podgrzać( nie gotować !), zdjąć z ognia dodać ocet i przecedzić.
Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.