nikolaxxxx

nikolaxxxx

Kucharz
[Przepisów: 19]

Barszcz czerwony czysty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny, mocno czosnkowy ; nie tylko od święta

Barszcz czerwony czysty

Składniki:

Barszcz czerwony czysty

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony czysty
Kości schabowe umyć, podzielić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka. Włoszczyznę i buraki obrać, umyć i dodać do kości. Wszystko zalać 3 litrami zimnej wody w wstawić na gaz. Gdy woda zacznie się gotować dodać ziele angielskie, liść laurowy, ocet i sól. Wszystko razem gotować na średnim ogniu do momentu gdy warzywa będą miękkie (ok 1,5 godziny). Wyjąć wszystko z wywaru. Wlać koncentrat barszczu, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i majeranek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i octem. Zagotować. Należy pamiętać o tym, aby odgrzewając barszcz nie zagotować go, ponieważ wtedy nie będzie już klarowny.