Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Barszcz czerwony na zakwasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Barszcz czerwony z sokiem ze świeżych buraczków i zakwasem buraczanym jest bajecznie łatwy do zrobienia i smaczny.

Barszcz czerwony na zakwasie

Składniki:

Barszcz czerwony na zakwasie

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony na zakwasie
Buraki obrać, umyć, pokroić na kawałki i przepuścić przez sokowirówkę. Rosół wlać do garnka, dodać sok z buraków i zakwas buraczany, wymieszać i zagotować. Czosnek obrać i drobno posiekać, połączyć z barszczem. Przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Barszcz można podawać z pasztecikami lub uszkami.