Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny barszczyk czerwony

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem
buraki obieramy kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie, następnie wlewamy żurek (zakwas) i dodajemy szczypte kwasku cytrynowego aby byl ladny kolor. Wlewamy śmietane, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na talerz układamy przeciete jajko, wlewamy barszcz i posypujemy posiekanym koperkiem
Barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem
czerwony barszczyk