alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Barszcz czerwony z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra zupa na zimę - może byc za cały obiad

Barszcz czerwony z kiełbasą

Składniki:

Barszcz czerwony z kiełbasą

 

  • 1/2 kg mrożonki na barszcz ukraiński
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 30 dag cienkiej kiełbasy
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1,5 litra wody
  • barszcz czerwony w słoiczku
  • sól
  • pieprz mielony
  • czosnek granulowany
  • 3 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z kiełbasą
Zalać wodą mrożone warzywa z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami i pokrojoną w paseczki cebulą . Dodać szczyptę soli i pokrojoną w plasterki kiełbasę i gotować godzinę. Wlać zmieszaną z zimną wodą mąkę i zagotować . Zaprawić śmietaną . doprawić dodając barszcz czerwony w proszku i czosnek granulowany i pieprz .