madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Barszcz na białej kiełbasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki biały barszcz lub też tak zwane białe kwaśne na bazie białej kiełbasy z dodatkiem gotowanego jajka.

Barszcz na białej kiełbasie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz na białej kiełbasie

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz na białej kiełbasie
Do garnka wkładamy białą kiełbasę nakłutą wiele razy widelcem ( dzięki temu wywar nabierze lepszego smaku a kiełbasa nie popęka), dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, obrane ząbki czosnku oraz kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu około pół godziny. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. W miseczce mieszamy ,śmietanę z mąką pszenną i majerankiem. Wyciągamy kiełbasę z garnka i kroimy na plasterki. Wywar zagotowujemy i cienkim strumieniem cały czas mieszając wlewamy zawiesinę z mąki i śmietany. Zagotowujemy. Plasterki kiełbasy rumienimy na patelni. Na talerze wkładamy zrumieniona kiełbasę, obrane i pokrojone na ćwiartki jajka. Zalewamy białym barszczem.
Barszcz na białej kiełbasie
Do garnka wkładamy kiełbasę zalewamy wodą i dodajemy przyprawy
Barszcz na białej kiełbasie
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo
Barszcz na białej kiełbasie
Śmietanę mieszamy z mąką pszenna i majerankiem
Barszcz na białej kiełbasie
Pokrojona na plasterki kiełbasę rumienimy na patelni