Sposób przygotowania:
Barszcz Walewskiej
Boćwinę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, zalać wywarem, ugotować.
Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z boćwinką, parówkami, pomidorami i śmietana wymieszana z mąką.
Chwile pogotować, dodać posiekany koperek, doprawić do smaku.
Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z boćwinką, parówkami, pomidorami i śmietana wymieszana z mąką.
Chwile pogotować, dodać posiekany koperek, doprawić do smaku.