szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Barszcz z buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

U nas w rodzinie wszyscy barszcz bardzo lubią. Ja bardzo lubię buraki w każdej postaci, dlatego też przygotowuję barszcz z dodatkiem buraczków pokrojonych w paseczki.

Barszcz z buraczkami

Składniki:

Barszcz z buraczkami

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z buraczkami
Z mięsa, warzyw pokrojoych w paski, czosnku, liści laurowych oraz ziela angielskiego gotujemy wywar mięśno-warywny. Mięsowieprzowe wyjmujemy.

Do gotowego wywaru dodajemy umyte, obrane ze skórki i pokrojone w paski buraczki. Wywar gotujemy, aż buraczki będą miękkie.

Barszcz doprawiamy do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem. Wsypujemy majeranek i gotujemy ok. 10 minut.

Barszcz możemy podać sam z kawałkami buraczków lub z dodatkiem makaronu.