Sposób przygotowania:
Barszcz z buraczkami
Z mięsa, warzyw pokrojoych w paski, czosnku, liści laurowych oraz ziela angielskiego gotujemy wywar mięśno-warywny. Mięsowieprzowe wyjmujemy.
Do gotowego wywaru dodajemy umyte, obrane ze skórki i pokrojone w paski buraczki. Wywar gotujemy, aż buraczki będą miękkie.
Barszcz doprawiamy do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem. Wsypujemy majeranek i gotujemy ok. 10 minut.
Barszcz możemy podać sam z kawałkami buraczków lub z dodatkiem makaronu.
Do gotowego wywaru dodajemy umyte, obrane ze skórki i pokrojone w paski buraczki. Wywar gotujemy, aż buraczki będą miękkie.
Barszcz doprawiamy do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem. Wsypujemy majeranek i gotujemy ok. 10 minut.
Barszcz możemy podać sam z kawałkami buraczków lub z dodatkiem makaronu.