Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Barszcz z mięsem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Mięso włożyć do garnka, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty,

Barszcz z mięsem

Składniki:

Barszcz z mięsem

 

  • 3 l wody
  • 1 kg mostku wołowego
  • 8 średnich buraczków startych na tarce jarzynowej
  • 2 posiekane cebule
  • 2 roztarte ząbki czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki cukru
  • 5-6 łyżek soku z cytryny
  • 2 rozmącone jajka

Sposób przygotowania:

Barszcz z mięsem
Mięso włożyć do garnka, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty, odszumować. Dodać buraczki, cebulę, czosnek i sól, gotować pod przykryciem 2 godziny. Wsypać cukier, wlać sok z cytryny, gotować 156 minut. Doprawić do smaku. Rozmącone jajko ubijać, wlewając stopniowo 2 szkl barszczu, wlać do garnka z zupą, dokładnie wymieszać. Zupę podawać na gorąco z kawałkami mięsa.

Tagi:

jajko jajka