Sposób przygotowania:
Barszcz z parówkami
Buraki bardzo dokładnie umyć, oczyścić, a następnie ugotować w wodzie w mundurkach. Po ugotowaniu buraki obrać ze skórki i strzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę seler, por i pietruszkę obrać, dokładnie oczyścić, obrać i pokroić w niedużą kostkę. Parówki obrać z osłonek i ugotować. Po ugotowaniu parówki pokroić w plasterki Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. W wodzie zagotować warzywa ( włoszczyznę), ziemniaki. Do zupy dodać liść laurowy i gotować przez około 15 minut. Po tym czasie dodać odcedzoną fasolę białą z puszki. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem i jeszcze gotować kilka minut. Do zupy dodać ugotowane i pokrojone w plasterki parówki oraz zagęścić zupę śmietaną. Na koniec do zupy dodać umytą i posiekaną natkę pietruszki.