aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Barszcz z pierożkami z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny barszczyk z pierożkami z nadzieniem pieczarkowym

Barszcz z pierożkami z farszem

Składniki:

Barszcz z pierożkami z farszem

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z pierożkami z farszem
Dzień wcześniej przygotwać farsz. Obrane i pokrojone na drobno pieczarki dusić na margarynie z posiekaną w kostkę cebulą. Dusić do momentu aż woda odparuje. Posolić. Odstawić w chłodne miejsce. Z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieść ciasto. Następnie przygotowane ciasto rozwałkować. Pokroić na kawałki. Nakładać farsz i zlepiać niewielkie pierożki. W garnku zagotwać 2 litry wody. Dodać obranego i pokrojonego w plasterki buraka. Gotować 5 minut. Wsypać barszczyk w proszku i zagotować. Wyjąć buraka. Do gotującego się barszczyku wrzucać pierożki i gotować 5-7 minut. Popieprzyć do smaku.