zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Barszcz zabielany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Barszcz zabielany z mlodych burakow z jajkiem

Barszcz zabielany

Składniki:

Barszcz zabielany

 

  • Peczek mlodych burakow
  • barszcz czerwony w proszku
  • 110ml smietany
  • 15g maki
  • 4 jajka
  • peczek zielonej pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Barszcz zabielany
Buraki razem z liscmi gotowac okolo 5 minut,zakwasic,odcedzic.Oddzielnie ugotowac barszcz z torebki,najlepiej na rosole.Wywar wlac do burakow,podprawic smietana wymieszana z maka,zagotowac.Do rozlanego na talerze barszczu wlozyc po jajku na twardo.Braszcz podawac z ziemniakami lub grzankami z razowego chleba,posypanymi startym serem po usmazeniu.