głodomorekN

głodomorekN

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Barszczyk czerowny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

......Dziuni smakuje :D..........

Barszczyk czerowny

Składniki:

Barszczyk czerowny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerowny
Na porcji rosołowej, szyjce z indyka lub innym mięsie gotujemy wywar. Ja gotuje ok. 30 minut. Dodajemy posiekane warzywa: buraki,marchew, pietruszkę, seler,por i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Dodajemy przyprawy.
Gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok.1 h -1,30 h

Podajemy z jogurtem na naturalnym lub śmietanką.

( Można do tego przepisu dodać fasolę JAŚ, namoczoną całą noc i wrzuconą jednocześnie z mięsem, a także garść posiekanej kapusty pekińskiej, niezapomniany smak. POLECAM....)

Tagi:

buraki