Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Barszczyk czerwony do picia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczny barszczyk czerwony do picia

Barszczyk czerwony do picia Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszczyk czerwony do picia

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony do picia
Buraki oraz cebulę, marchew oraz seler obieramy, płuczemy, kroimy na kawałki i wkładamy do garnka. Zalewamy 1,5 litra wody. Dodajemy ziele, liście, kucharek i kostki. Gotujemy około 30-40 minut na niewielkim ogniu. Następnie doprawiamy wywar do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowany barszczyk przecedzamy przez sitko do szklanek. Podajemy z krokietami lub pierogami.
Barszczyk czerwony do picia
Buraki oraz cebulę, marchew oraz seler obieramy, płuczemy, kroimy na kawałki i wkładamy do garnka. Zalewamy 1,5 litra wody. Dodajemy ziele, liście, kucharek i kostki. Gotujemy około 30-40 minut na niewielkim ogniu.
Barszczyk czerwony do picia
Przygotowany barszczyk przecedzamy przez sitko do szklanek. Podajemy z krokietami lub pierogami.

Tagi:

buraki