Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Barszczyk czerwony z soku z buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybki barszczyk czerwony z soku z buraków

Barszczyk czerwony z soku z buraków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszczyk czerwony z soku z buraków

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony z soku z buraków
Buraki czerwone należy ugotować, obrać i wycisnąć z nich sok - potrzebujemy około 500 ml. Wywar doprowadzamy do zagotowania, a następnie wlewamy otrzymany sok z buraków, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem - dodajemy zieloną pietruszkę, Doprawiamy do smaku wg uznania na pikantnie bądź łagodnie. Podajemy z uszkami bądź z krokietami.
Barszczyk czerwony z soku z buraków
Przygotowujemy wywar z wieprzowiny około 2 - 3 litry
Barszczyk czerwony z soku z buraków
nastepnie z ugotowanych buraków wyciskamy sok
Barszczyk czerwony z soku z buraków
sok wlewamy na gotujący się wywar i mieszamy
Barszczyk czerwony z soku z buraków
dodajemy zielona pietruszkę i przyprawiamy

Tagi:

mięso buraki