Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Barszczyk czerwony z uszkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Można podawać nie tylko na święta lecz też jako codzienny obiad.

Barszczyk czerwony z uszkami.

Składniki:

Barszczyk czerwony z uszkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony z uszkami.
Ścieramy buraczki na tarce warzywnej na grubych oczkach dodajemy pokrojony czosnek , majeranek , olej , pieprz oraz sól i zalewamy wodą w misce.

Tak przyrządzony barszcz odstawiamy na minimum godzinę do przeżarcia się a następnie gotujemy.
Podajemy z uszkami (Przepis na uszka jest u mnie w przepisach)
a oto link:
https://gotujmy.pl/uszka-z-grzybkami,przepisy,80656.html

Smacznego!

Tagi:

buraki