Sposób przygotowania:
Barszczyk na sosie
Stawiamy do gotowania 1i1/2l - 2l wody. Dodajemy zamrożone kostki sosu i obraną, drobno pokrojoną i przesmażoną na maśle cebulę. Dodajemy też majeranek. Zagęszczamy mąką. Można zakwasić octem albo kwaskiem cytrynowym. Doprawiamy do smaku i na koniec dodajemy śmietanę. Ziemniaki obieramy,płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i podajemy z barszczem.Można ubić. Barszcz można wzbogacić pieczarkami albo suszonymi grzybkami.
edytaha
Koper
katarzynka455
anemon
Z tym sosem robię dokładnie tak jak Ty, gdy mam go dużo zamrażam, a później mam jak znalazł, to znacznie ułatwia i skraca czas przygotowania. Nie lubię też jak coś się marnuje.
edytaha
To wcale nie jest śmieszne, tylko praktyczne i oszczędne :) I za każdym razem masz zupę o innym smaku. Niby ta sama, a jednak inna :)
Sosu jeszcze nie mroziłam, ale pomysł bardzo mi się podoba :)
iziona
To wcale nie jest śmieszne też tak robię.
zewa