malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Barszczyk z pierogami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Barszczyk jest daniem świątecznym obowiązkowym w mojej rodzinie. Bez niego nie widzę Świąt. Jest pyszny.

Barszczyk z pierogami

Składniki:

Barszczyk z pierogami

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk z pierogami
Do mąki dodajemy sól, olej i dodając wodę zagniatamy ciasto pierogowe. Następnie należy je rozwałkować na grubość 3 mm i wycinać kubkiem okrągłe placki. Grzyby gotujemy następnie przesmażamy z cebulą i mielimy, solimy, pieprzymy. Farsz nakładamy na pierogi a następnie gotujemy do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Buraki i włoszczyznę kroimy na części zalewamy 1 litrem wody i gotujemy razem z grzybami 40 min, solimy, pieprzymy, wciskamy sok z cytryny. Podajemy z pierogami.

Tagi:

grzyby buraki