Sposób przygotowania:
Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym
Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mięlę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, sól oraz pieprz. Dokładnie wyrabiam masę. Z mąki, jajka oraz wody zagniatam ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Ciasto kroję na niewielkie kwadraty. Na ciasto nakładam porcję farszu i zlepiam w pierogi. Buraki kroję w plastry. Razem z włoszczyzną przekładam do garnka. Wlewam 2,5 litra wody. Wsypuję przyprawę uniwersalną. Gotuję ok. 30 minut. Buraczki oraz włoszczyznę wyjmuję. Barszczyk doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Do gotującego się barszczyku wrzucam pierogi. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia.