Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczny barszczyk z pierogami, doskonały na obiad. Warto go przygotować. Każdemu będzie smakować. Polecam!

Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym

 

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym
Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mięlę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, sól oraz pieprz. Dokładnie wyrabiam masę. Z mąki, jajka oraz wody zagniatam ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Ciasto kroję na niewielkie kwadraty. Na ciasto nakładam porcję farszu i zlepiam w pierogi. Buraki kroję w plastry. Razem z włoszczyzną przekładam do garnka. Wlewam 2,5 litra wody. Wsypuję przyprawę uniwersalną. Gotuję ok. 30 minut. Buraczki oraz włoszczyznę wyjmuję. Barszczyk doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Do gotującego się barszczyku wrzucam pierogi. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia.
Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym
Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mięlę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, sól oraz pieprz. Dokładnie wyrabiam masę.
Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym
Z mąki, jajka oraz wody zagniatam ciasto.
Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym
Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Ciasto kroję na niewielkie kwadraty. Na ciasto nakładam porcję farszu i zlepiam w pierogi.
Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym
Do gotującego się barszczyku wrzucam pierogi. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia.