kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Batoniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jak już podjadać to najlepiej bez konserwantów

Batoniki

Składniki:

Batoniki

 

Sposób przygotowania:

Batoniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.Wbijamy jajka i miksujemy .Potem dodajemy mąkę,proszek do pieczenia,mleko i znów miksujemy.Wsypujemy płatki owsiane,1/2 płatków kukurydzianych,słonecznik i borówki.Mieszamy delikatnie tak by się połączyło ale nie rozpaćkało.Wykładamy blachę papierem i układamy ciasto na całej blaszce.Posypujemy resztą płatków kukurydzianych.Pieczemy 40 minut w temperaturze 200*C.Wyłączamy piekarnik i pozwalamy aby ciasto stygło razem z piekarnikiem.Potem kroimy ciasto na batoniki-wielkość możemy wybrać sami.Ja kroje zazwyczaj na prostokąty o wymiarach 4x10 cm.Smacznego!

Tagi:

jajko jajka