kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Batoniki z czekoladą i płatkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Batoniki z czekoladą i płatkami

Batoniki z czekoladą i płatkami

Składniki:

Batoniki z czekoladą i płatkami

 

  • 12 dag herbatników zbożowych
  • 6 dag wiórków kokosowych
  • 25 dag tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 łyżka posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • pół puszki słodkiego mleka skondensowanego
  • 10 dag płatków kukurydzianych
  • 13 dag masła
  • 5 dag cukru pudru
  • 12 dag orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Batoniki z czekoladą i płatkami
Dokładnie pokruszyć płatki z herbatnikami. Masło stopić z cukrem. Wymieszać z herbatnikami i płatkami. Masą wypełnić formę wyścieloną uprzednio papierem do pieczenia. Orzechy posiekać, a czekoladę zetrzeć. Przygotowanymi orzechami, czekolada i wiórkami równomiernie posypać masę. Równomiernie zalać mlekiem. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. Wyjąć z piekarnika, pozostawić do zastygnięcia, pokroić.

Tagi:

czekolada