karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Bazyliowe klopsy w kształcie serca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne klopsy troszkę inaczej niż zwykle.

Bazyliowe klopsy w kształcie serca Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bazyliowe klopsy w kształcie serca

 

  • ½ kg mięsa mielonego
  • Garść świeżej Bazyli
  • Kilka listków świeżego oregano
  • 2 łyżeczki płynnej przyprawy Kucharek
  • Pieprz
  • Warzywko
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Olej

 

Sposób przygotowania:

Bazyliowe klopsy w kształcie serca
Mięso mielone przyprawiamy drobno posiekaną bazylią i oregano, Warzywkiem i pieprzem. Wbijamy jajko i mieszamy. Przyprawiamy przyprawą płynną Kucharek. Dodajemy tyle bułki tartej żeby po wymieszaniu masa nie kleiła się do dłoni, ale też żeby nie była zbyt twarda. Z tak przygotowanego mięsa robimy klopsy, które rozpłaszczamy i wykrawamy serca. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie mięsne serca smażymy z obu stron na złoty kolor.
Bazyliowe klopsy w kształcie serca
Przyprawione mięso mielone do klopsów.
Bazyliowe klopsy w kształcie serca
Wykrawane serca z mięsa mielonego.
Bazyliowe klopsy w kształcie serca
Smażymy mięsne serca.
Bazyliowe klopsy w kształcie serca
Smażymy z obu stron na złoty kolor.