Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1425]

Befsztyk tatarski

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Uwielbiam nawet surowe mięso mielone wieprzowe, oczywiście doprawione.

Befsztyk tatarski

Składniki:

Befsztyk tatarski

 

  • 4 grzybki marynowane
  • 300 g polędwica wołowa
  • 0,5 szt cebula
  • 1 szt jajko
  • pieprz
  • sól
  • 1 ogórek kiszony
  • olej wg uznania

Sposób przygotowania:

Befsztyk tatarski
Grzybki marynowane drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Ogórka drobno posiekać. Polędwicę pokroić na kawałki, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać olej, sól i pieprz, dobrze wymieszać. Na talerz wyłożyć kulę mięsa, w mięsie zrobić wgłębienie, wbić jajko, tak by nie rozlało się żółtko. Tatara obsypać grzybkami, ogórkiem i cebulą.

Tagi:

jajko jajka