Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Befsztyk tatarski

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać,

Befsztyk tatarski

Składniki:

Befsztyk tatarski

 

  • 40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej
  • 6-8 dkg cebuli
  • 2 dkg kaparów
  • 4 żółtka
  • 5 dkg ogórków konserwowych
  • 4 dkg grzybków marynowanych
  • oliwa
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup i papryka mielona do smaku

Sposób przygotowania:

Befsztyk tatarski
Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyprcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę.