Sposób przygotowania:
Befsztyk wiejski
Mięso umyć i bardzo starannie oddzielić ostrym nożem wszystkie widoczne błonki, pokrajać mięso na mniejsze kawałki i zemleć w maszynce z dość grubym sitkiem. Ser pokrajać w kostkę, wielkości zielonego groszku. Dodać do mięsa łyżkę oleju, pasztet, żółtko, ser i wymieszać drewnianą łyżką, podzielić na porcje. Rękami zwilżonymi w wodzie uformować niezbyt grube, okrągłe befsztyki. Cebulę obrać, pokrajać na ćwiartki. Na małej patelni z częścią rozgrzanego tłuszczu podsmażyć cebulę, aby tylko nieco zmiękła. Przed samym podaniem włożyć na rozgrzany na patelni tłuszcz uformowane befsztyki, smażyć krótko z obu stron. Mięso osolić i oprószyć pieprzem wyłożone na półmisek, przybrać ćwiartkami podsmażonej cebuli, posypać zieleniną.