misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Befsztyki Agnieszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

polecam befsztyki, są super;-)

Befsztyki Agnieszki

Składniki:

Befsztyki Agnieszki

 

  • 1 kg pięknej polędwicy wołowej
  • 1 łyżka stołowa musztardy stołowej
  • 2 łyżki stołowe świeżego masła
  • 6 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Befsztyki Agnieszki
Mięso kroimy w grube plastry (ok.2,5cm każdy). Plastry smarujemy z obu stron musztardą i układamy jeden na drugim. Zostawiamy na pół godziny. Patelnię o grubym dnie rozgrzewamy na ogniu. Uwaga!! Nie dodajemy żadnego tłuszczu!! Delikatnie układamy befsztyki na patelni. Zostawiamy nie ruszając, na 2 minuty. Ostrożnie, drewnianą szpatułką podważamy befsztyki i przekładamy na drugą stronę. Smażymy 2-3minuty. Przykrywamy patelnie na 1 minutę. Gasimy ogień. Mieszamy masło z wyciśniętym czosnkiem, nakładamy na patelnię i znowu przykrywamy ja na 2 minuty. Solimy i pieprzymy do smaku.