Sposób przygotowania:
Beignets z jabłkami
Jabłka umyć - ja nie obierałam ze skórki choć w oryginalnym przepisie tak jest. Pokroić w plastry. Wyciąć gniazda nasienne. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do miski wsypać mąkę oraz cynamon , dodać rozrobione w odrobinie wody drożdże oraz 2 żółtka. Delikatnie mieszamy, stopniowo dodając mleko. Mieszamy aż masa będzie gładka, następnie łączymy z białkami. Plastry jabłek obtaczamy w przygotowanym cieście i smażymy na złoty kolor. Podałam posypane cynamonem i cukrem waniliowym. Smacznego:)
![Beignets z jabłkami Beignets z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/beignets-z-jablkami-204287.jpg)
![Beignets z jabłkami Beignets z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/beignets-z-jablkami-204288.jpg)
![Beignets z jabłkami Beignets z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/beignets-z-jablkami-204289.jpg)
agabi22
kołczu
agabi22 napisał(a):
edytaha