piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Bekonowe danie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny bekon pasuje do każdego obiadu

Bekonowe danie

Składniki:

Bekonowe danie

 

Sposób przygotowania:

Bekonowe danie
Na początku bekon dobrze umyć pod bieżącą wodą a następnie osuszamy. następnie do miseczki wbijamy 2 jajka i roztrzepujemy je. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą odrobinę soli , pieprzu , vegety , mieszamy i obtaczamy w tym bekon. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę Następnie plastry bekonu wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy z dwóch stron . I na tą samą patelnie do bekonu wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy razem z bekonem aż bekon będzie chrupki. Następnie wykładamy na talerzyk i można udekorować szczyptą pietruszki. Lub polać roztopionym serem.

Tagi:

jajko tarta jajka