Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe z serem - owinięte bekonem
► Ostrym czubkiem noża wejść pod srebrzystą skórkę na polędwicy i ciąć wzdłuż fileta, usuwając skórkę. Polędwicę naciąć wzdłuż na pół, nie przecinając mięsa do końca, aż utworzy się jeden duży płat. Później rozchylić nacięte płaty mięsa, przykryć folią spożywczą i delikatnie rozklepać tłuczkiem do mięsa. Polędwicę po obu stronach przyprawić solą i pieprzem. Następnie posmarować z jednej strony pesto i serkiem, nie nakładać zbyt dużo, w przeciwnym razie podczas smażenia może wyciekać.
► Filet zwinąć, spiąć wykałaczkami i podsmażyć na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron. Bekon rozłożyć i lekko założyć boczne krawędzie na siebie. Na bekonie rozprowadzić igiełki rozmarynu i ułożyć na nich polędwicę. Polędwicę owinąć bekonem i z wierzchu posmarować odrobiną miodu.
► Roladki wieprzowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 160C / Termoobieg /. Później ewentualnie jeszcze 5 minut w 200C / Grill z Termoobiegiem /, do momentu przypieczenia bekonu, aż będzie chrupiący.
► Filet zwinąć, spiąć wykałaczkami i podsmażyć na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron. Bekon rozłożyć i lekko założyć boczne krawędzie na siebie. Na bekonie rozprowadzić igiełki rozmarynu i ułożyć na nich polędwicę. Polędwicę owinąć bekonem i z wierzchu posmarować odrobiną miodu.
► Roladki wieprzowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 160C / Termoobieg /. Później ewentualnie jeszcze 5 minut w 200C / Grill z Termoobiegiem /, do momentu przypieczenia bekonu, aż będzie chrupiący.
biedroneczki
mocsłodkości
lukrowanepierniczki