Sposób przygotowania:
Beza, która mam nadziej sie spodoba
Białka ubiłam na sztywną masę ze szczyptą soli, nie przerywając ubijania dodawałam porcjami cukier (cukier ma sie dobrze rozpuścić ). Na koniec dodałam mąkę ziemniaczaną oraz biały winny ocet.
Na blachę rozłożyłam papier do pieczenia na którym narysowałam koło.
Masę białkową dużą łyżką nakładałam na narysowane koło.
Nie formując masy nałożyłam potrzebną wielkość, w środku zrobiłam lekkie wgłębienie.
Z pozostałej masy uformowałam małe beziki.
Wstawiłam blachę z bezą do lekko nagrzanego piekarnika i piekłam około 30 minut.w 120 -130 stopni C.
Po tym czasie temperaturę zmniejszyłam do 100 stopni i suszyłam
beze około 2 - 2 ,5 godziny.
Na blachę rozłożyłam papier do pieczenia na którym narysowałam koło.
Masę białkową dużą łyżką nakładałam na narysowane koło.
Nie formując masy nałożyłam potrzebną wielkość, w środku zrobiłam lekkie wgłębienie.
Z pozostałej masy uformowałam małe beziki.
Wstawiłam blachę z bezą do lekko nagrzanego piekarnika i piekłam około 30 minut.w 120 -130 stopni C.
Po tym czasie temperaturę zmniejszyłam do 100 stopni i suszyłam
beze około 2 - 2 ,5 godziny.
gusia1000