Sposób przygotowania:
Beza z musem brzoskwiniowym
Białka wlewam do miski, dodaję szczyptę soli i ubijam mikserem na sztywną pianę. Dodaję cukier stopniowo i dalej ubijam. Na końcu wsypuje mąkę ziemniaczaną i mieszam.. Beze wylewam na papier do pieczenia w obręcz z bristolu o średnicy 21 cm. Białko przełożyłam do szprycy i wyciskałam na papier w obręczy dookoła i w środku. Beze piekłam pierwsze 10 minut temp 120 stopni, potem 90 stopni około 3 godzin termoobieg. Moja rodzina nie lubi klejącej bezy więc mocno ją wysuszyłam. Polecam piec kilka blatów ja tak zrobiłam. Dwie brzoskwinie obieram ze skórki, kroje w kostkę i przekładam do rondelka. Dodaję łyżeczkę cukru, wlewam 5 łyżek wody i duszę na wolnym ogniu aż owoce zmiękną. Jak przestygną miksuję blenderem. Śmietanę kremówkę schłodzoną, ubijam mikserem, dodaję cukier, pod koniec ubijania dodaję fix i barwnik żółty. Śmietanę przekładam do szprycy i dekoruję torcik. Układam owoce, polewam musem brzoskwiniowym.
olusssiAA
Alex_M
Mniam1
2milutka
reanja