Sposób przygotowania:
Bezalkoholowe shoty z gazpacho.
Pomidory sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy z nich skórkę. Wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w mniejsze kawałki. Dodajemy do nich lekko rozmrożoną mieszankę warzyw leczo Hortex, papryczkę chili i blenderem miksujemy na dość gładką konsystencję. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe gazpacho wkładamy do lodówki. Do octu balsamicznego dodajemy agar agar i dokładnie mieszamy. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok minuty. Następnie odstawiamy, aby odrobinę przestygło i nabieramy płyn do strzykawki. Wpuszczamy delikatnie krople do mocno schłodzonego oleju z wysokości ok 15 cm. Powstały balsamiczny kawior odsączamy na sitku. Gazpacho przekładamy do kieliszków, posypujemy balsamicznym kawiorem i dekorujemy zieleniną. Podajemy mocno schłodzone.