Sposób przygotowania:
Ciasto tortowe kokosowo- adwokatowePrzygotowanie biszkoptu
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy wodę, chwilę ucieramy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do utartych żółtek, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z masą z żółtek.
Formę o wymiarach 24/35 wykładamy papierem, wylewamy ciasto i pieczemy około 25 minut w 175*C.
W taki sam sposób robimy pozostałe 2 biszkopty. Po upieczeniu i wystudzeniu nasączamy.
Przygotowanie masy
Połamaną na kawałki czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Śmietanę ubijamy ze śnieżką, dodajemy kokos i rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, miksujemy na małych obrotach, dodajemy advocat i dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 2 części.
Przełożenie ciasta
Na nasączony biszkopt wykładamy jedną część masy, drugi biszkopt smarujemy dżemem, przykładamy tak aby dżem był na masie, smarujemy masą i przykładamy ostatnim biszkoptem posmarowanym dżemem, tak jak poprzednio, całość dekorujemy ubitą śmietaną z dodatkiem śnieżki i posypujemy uprażonym na suchej patelni kokosem