Sposób przygotowania:
Sernik z kaszą manną
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać żółtka i kilka kropli olejku cytrynowego.
Budyniem (proszek ) wymieszać z kaszą manną i dokładnie połączyć z masą jajeczno - maślaną.
Następnie miksując do masy dodawać porcjami mielony twaróg, a na samym końcu ubite na sztywną piane białka.
Całość delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy średnica 24 cm.
Sernik włożyć do nagrzanego piekarnika temperatura 180 stopni.
Piec ok. 50 - 60 minut.
Sernik po upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Budyniem (proszek ) wymieszać z kaszą manną i dokładnie połączyć z masą jajeczno - maślaną.
Następnie miksując do masy dodawać porcjami mielony twaróg, a na samym końcu ubite na sztywną piane białka.
Całość delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy średnica 24 cm.
Sernik włożyć do nagrzanego piekarnika temperatura 180 stopni.
Piec ok. 50 - 60 minut.
Sernik po upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
gusia1000