Sposób przygotowania:
Bezglutenowe racuchy owsiane z jabłkami
Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku z dodatkiem miodu i łyżki maki owsianej. Zostawiamy na 5 minut żeby drożdże zaczęły pracować. Dodajemy resztę mąki, sól oraz jajko. Wyrabiamy jednolitą masę. Przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu np. w piekarniku ogrzanym do 40 stopni C prze 30 minut.
Dużą patelnię rozgrzewamy z niewielką ilością oleju.
Smażymy racuchy nakładając porcje ciasta mokrą łyżką.
Serwujemy wg gustu z miodem, owocami, jogurtem.
Dużą patelnię rozgrzewamy z niewielką ilością oleju.
Smażymy racuchy nakładając porcje ciasta mokrą łyżką.
Serwujemy wg gustu z miodem, owocami, jogurtem.