kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Bezglutenowy mielony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybko się je robi a w smaku są wyjątkowo delikatne.

Bezglutenowy mielony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bezglutenowy mielony

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowy mielony
Do świeżo zmielonego mięsa dodajemy jajko, białka, obie mąki oraz przyprawy do smaku. Dokładnie wyrabiamy aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą. Następnie formujemy kotleciki, możemy je delikatnie ponacinać wtedy szybciej będą się przesmażać. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy kotlety. Smażymy z obu stron na wolnym ogniu. Kotleciki podajemy np. z ziemniakami.
Bezglutenowy mielony
Etap 1Składnki na kotlety-przyprawy dodajemy w ilości ''do smaku''.
Bezglutenowy mielony
Etap 2Wszystkie składniki wyrabiamy na gładką masę.
Bezglutenowy mielony
Etap 3Formujemy kotleciki i smażymy w głęgokim tłuszczu.
Bezglutenowy mielony
Etap 4Przygotowane kotlety podajemy np. z ziemniakami.