Sposób przygotowania:
Bezowy torcik z truskawkami
Spody bezowe zrobione według tego przepisu - https://gotujmy.pl/spody-na-torcik-bezowy-roznej-wielkosci,przepisy-desery-przepis,272979.html
Bezowy spód kładziemy na większej wielkości talerzu.
Na spód nakładamy masę śmietankową z serkiem mascarpone oraz oczyszczone ze szypułek pokrojone truskawki, nakładamy drugi spód i robimy to samo.
Dodatkowo górę torcika dekorujemy małymi bezikami.
Krem śmietankowy z mascarpone;
Dobrze schłodzoną kremówkę 30 % ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix. Część ubitej śmietany przekładamy do mniejszego naczynia i stopniowo łączymy z serkiem mascarpone, następnie łączymy z pozostałą ubitą śmietaną.
Bezowy spód kładziemy na większej wielkości talerzu.
Na spód nakładamy masę śmietankową z serkiem mascarpone oraz oczyszczone ze szypułek pokrojone truskawki, nakładamy drugi spód i robimy to samo.
Dodatkowo górę torcika dekorujemy małymi bezikami.
Krem śmietankowy z mascarpone;
Dobrze schłodzoną kremówkę 30 % ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix. Część ubitej śmietany przekładamy do mniejszego naczynia i stopniowo łączymy z serkiem mascarpone, następnie łączymy z pozostałą ubitą śmietaną.
gusia1000