Sposób przygotowania:
Tort bezowy z masą posypany kokosem
Białka ubijać na wolnych obrotach dodając po łyżce cukru i ubijać do skończenia cukru. Piana musi być lśniąca i sztywna , pod koniec dodać sok z cytryny lub ocet i łyżeczkę mąki kartoflanej. Wymieszać delikatnie i wyłożyć masę łyżką na obrysowane koła na papierze ułożonym na blaszce.
Wstawić do piekarnika nagrzanego i piec w 100 stopniach koło 1,5 godziny z termoobiegiem. Upiec 3 blaty bezowe, ostudzone przekładać masą przygotowaną ze śmietany 30%, serka mascarpone i zmiksowanych truskawek dosłodzone cukrem pudrem.
Boki i wierzch obsypać kokosem i udekorować malinami. Wstawić do lodówki.
Smacznego
Wstawić do piekarnika nagrzanego i piec w 100 stopniach koło 1,5 godziny z termoobiegiem. Upiec 3 blaty bezowe, ostudzone przekładać masą przygotowaną ze śmietany 30%, serka mascarpone i zmiksowanych truskawek dosłodzone cukrem pudrem.
Boki i wierzch obsypać kokosem i udekorować malinami. Wstawić do lodówki.
Smacznego
BozenaMatuszczyk
jagoda59
Dzięki :)A jak wyszedł torcik bezowy ? udał się miałaś robić