Sposób przygotowania:
Bezy z kremem kawowym i nutką alkoholu
Białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier, jak masa będzie szklista dodajemy ocet i mąkę. Na papierze pergaminowym rysujemy kółka szklanką, wykładamy łyżką masę. Wkładamy do piekarnika i suszymy w 140 stopniach 45 minut a potem kolejne 15 już po wyłączeniu piekarnika. Jak bezy są w piekarniku ubijam śmietanę ze śmietanfixem, potem dodaję kawę, cukier puder i alkohol i mieszam. Zimne bezy przekładam kremem kawowym, na wierzchu dałam kleksa z bitej śmietany i polałam polewą czekoladową
![Bezy z kremem kawowym i nutką alkoholu Bezy z kremem kawowym i nutką alkoholu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bezy-z-kremem-kawowym-i-nutka-alkoholu-174346.jpg)
![Bezy z kremem kawowym i nutką alkoholu Bezy z kremem kawowym i nutką alkoholu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bezy-z-kremem-kawowym-i-nutka-alkoholu-174347.jpg)
![Bezy z kremem kawowym i nutką alkoholu Bezy z kremem kawowym i nutką alkoholu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bezy-z-kremem-kawowym-i-nutka-alkoholu-174348.jpg)
![Bezy z kremem kawowym i nutką alkoholu Bezy z kremem kawowym i nutką alkoholu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bezy-z-kremem-kawowym-i-nutka-alkoholu-174349.jpg)
Netka
edytaha
gusia1000
ellanar
krem bardzo słodki nie jest ale wiadomo beza swoją słodkośc ma- jedną je się z przyjemnością, po drugiej już jest za słodko:)