Sposób przygotowania:
Biała dama z brzoskwiniami
Żelatynę namoczyć i rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody.
Serki homo wymieszać z cukrem pudrem. Kremówkę ubić i zmieszać z serkami. Delikatnie wymieszać z żelatyną.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Namoczyć je kilkoma łyżkami soku z brzoskwiń. Odsączone brzoskwinie pokroić w kosteczkę (zostawić dwie połówki) i wymieszać z masą. Nałozyć je na biszkopty. Wstawić do lodówki na godzinę.
W tym czasie przygotować galaretkę. Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą do 3/4 litra. Zagotować. Rozpuścić galaretkę i zostawić do ostygnięcia. Pozostałe połówki brzoswkiń pokroić w paseczki, ułożyć na masie i zalać zimną galaretką.
Zostawić w lodówce na kolejną godzinę. Smacznego!!
Serki homo wymieszać z cukrem pudrem. Kremówkę ubić i zmieszać z serkami. Delikatnie wymieszać z żelatyną.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Namoczyć je kilkoma łyżkami soku z brzoskwiń. Odsączone brzoskwinie pokroić w kosteczkę (zostawić dwie połówki) i wymieszać z masą. Nałozyć je na biszkopty. Wstawić do lodówki na godzinę.
W tym czasie przygotować galaretkę. Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą do 3/4 litra. Zagotować. Rozpuścić galaretkę i zostawić do ostygnięcia. Pozostałe połówki brzoswkiń pokroić w paseczki, ułożyć na masie i zalać zimną galaretką.
Zostawić w lodówce na kolejną godzinę. Smacznego!!