Sposób przygotowania:
Biała kapusta Eli z dynią i boczkiemprzygotowanie składników

Kapustę obrać ze zwiędłych liści i poszatkować.
przygotowanie składników cd

Obraną ze skóry i pestek dynię pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Z boczku odkroić skórę. Pokroić boczek w kostkę.
przygotowanie kapusty

Na patelni rozgrzać smalec, dodać boczek i przesmażyć.
przygotowanie kapusty cd

Do boczku dodać cebulę i chwilę smażyć razem.
przygotowanie kapusty cd

Do boczku z cebulą dodać dynię i smażyć aż będzie miękka.
przygotowanie kapusty cd

Kapustę zalać wodą, posolić u gotować i odcedzić. Do kapusty dodać przesmażony boczek z cebulą i dynią, pieprz, cukier i ocet. Całość wymieszać i chwilę razem przesmażyć.
Smacznego!