Sposób przygotowania:
Biała kapusta Eli z dynią i boczkiemprzygotowanie składników
Kapustę obrać ze zwiędłych liści i poszatkować.
przygotowanie składników cd
Obraną ze skóry i pestek dynię pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Z boczku odkroić skórę. Pokroić boczek w kostkę.
przygotowanie kapusty
Na patelni rozgrzać smalec, dodać boczek i przesmażyć.
przygotowanie kapusty cd
Do boczku dodać cebulę i chwilę smażyć razem.
przygotowanie kapusty cd
Do boczku z cebulą dodać dynię i smażyć aż będzie miękka.
przygotowanie kapusty cd
Kapustę zalać wodą, posolić u gotować i odcedzić. Do kapusty dodać przesmażony boczek z cebulą i dynią, pieprz, cukier i ocet. Całość wymieszać i chwilę razem przesmażyć.
Smacznego!