Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Biała kapusta z wędzonym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta biała z wędzonym boczkiem jest smaczna i bardzo łatwa do przygotowania. Świetny dodatek do obiadu.

Biała kapusta z wędzonym boczkiem

Składniki:

Biała kapusta z wędzonym boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Biała kapusta z wędzonym boczkiem
Boczek pokroić w kostkę, wytopić na patelni. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kapustę oczyścić, poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, wsypać odrobinę soli i ugotować na półmiękko. Następnie osączyć z wody, dodać posiekaną cebulę, skwarki z boczku, skropić octem, przyprawić do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.

Tagi:

kapusta