blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Biała kapusta z wieprzowina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Biała kapusta z wieprzowina

Składniki:

Biała kapusta z wieprzowina

 

  • 1 1/2 kg wieprzowiny
  • 600 g kapusty
  • 500 g czerwonej papryki
  • 300 g pietruszki
  • 2 strączki ostrej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki mielonej papryki 3 płaskie łyżki mąki
  • cukier
  • sól
  • mielony kminek
  • pęczek posiekanej natki

 

Sposób przygotowania:

Biała kapusta z wieprzowina
Papryki i pietruszkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Kapustę poszatkować. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić jarzyny, przyprawić pieprzem, kminkiem, cukrem i solą. Obsmażyć. Ostrą paprykę i czosnek obrać, posiekać, dodać do jarzyn. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć mąką i mieloną papryką, ułożyć na warzywach. Zapiekać 11/2 godziny w piekarniku w temp. 175° C. Jeśli potrzeba, dosolić. Przed podaniem posypać natką.