Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Biała kapusta ze śmietaną i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta ze śmietaną i koperkiem jest łatwa i szybka do przygotowania.

Biała kapusta ze śmietaną i koperkiem

Składniki:

Biała kapusta ze śmietaną i koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Biała kapusta ze śmietaną i koperkiem
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać 1 szklankę wody, dodać masło, odrobinę soli i ugotować pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodać obrane ze skórki i utarte na tarce o dużych oczkach jabłka. Następnie kapustę wymieszać ze śmietaną i posiekanym koperkiem, przyprawić do smaku solą. Podawać na ciepło jako dodatek do mięsa i ziemniaków.