Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z zielonymi szparagamiETAP 1:
Z kostek rosołowych i wody przygotowujemy bulion.
ETAP 2:
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy przez chwilę na oliwie.
ETAP 3:
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
ETAP 4:
Do podsmażonego fileta dodajemy cebulę. Mieszamy i razem smażymy ok. 10 minut.
ETAP 5:
Gdy bulion zacznie wrzeć to dodajemy do niego zielone szparagi. Gotujemy ok. 7 minut.
ETAP 6:
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do szparagów.
ETAP 7:
Następnie dodajemy do szparagów podsmażony filet z cebulą. Mieszamy.
Dusimy pod przykryciem, aż składniki będą miękkie.
ETAP 8:
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Danie zagęszczamy mąką wymieszaną z mlekiem.
ETAP 9:
W między czasie gdy przygotowujemy danie to gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu.
Porcję ryżu wykładamy na talerz i polewamy gulaszem drobiowym.