Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Królewski serniczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Sernik delikatny w konsystencji z dodatkiem ciasta kakaowego. Idealne połączenie w jednym wypieku. Bardzo smaczny.

Królewski serniczek

Składniki:

Królewski serniczek

ciasto

masa serowa

Sposób przygotowania:

Królewski serniczek

ciasto

Wszystkie składniki przeznaczone na ciasto miksujemy przez chwilę. Zagniatamy rękami, a następnie chowamy do lodówki na 1 godzinę.
Połowę ciasta wykładamy do blaszki o średnicy 26 cm kształtując boki. Polowe ciasta odkładamy.

przygotowanie masy serowej

Białka oddzielamy od białek. Ubijamy je na sztywno z łyżką cukru i szczyptą soli. Masło ucieramy z cukrem. Kolejno dodajemy żółtka a następnie ser. Na koniec dosypujemy proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną oraz delikatnie ubite białka.


Tagi:

ciasta serniki