Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa w cieście francuskimETAP 1:
Najpierw kroimy ser żółty w mniejsze paski i dajemy po trochu na górną część białej kiełbasy.
ETAP 2:
Następnie każdą kiełbaskę posypujemy poszatkowaną rzeżuchą. Należy to zrobić dość obficie.
ETAP 3:
Później każdą kiełbasę owijamy paskiem ciasta francuskiego. Jeśli jeden pasek nie wystarczy, należy dołożyć drugi pasek ciasta.
ETAP 4:
Wszystkie kiełbaski przekładamy na wysmarowaną margaryną brytfannę. Każdą z nich nasączamy rozmąconym jajkiem.
ETAP 5:
Kiełbaski przekładamy do piekarnika i pieczemy w piekarniku ok. 25-30 minut.
ETAP 6:
Przygotowane kiełbaski wyciągamy z piekarnika, układamy na talerzu i polewamy keczupem. Można dodatkowo posypać poszatkowaną natką pietruszki lub koperkiem.
misia5