Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa w cieście francuskimETAP 1:

Najpierw kroimy ser żółty w mniejsze paski i dajemy po trochu na górną część białej kiełbasy.
ETAP 2:

Następnie każdą kiełbaskę posypujemy poszatkowaną rzeżuchą. Należy to zrobić dość obficie.
ETAP 3:

Później każdą kiełbasę owijamy paskiem ciasta francuskiego. Jeśli jeden pasek nie wystarczy, należy dołożyć drugi pasek ciasta.
ETAP 4:

Wszystkie kiełbaski przekładamy na wysmarowaną margaryną brytfannę. Każdą z nich nasączamy rozmąconym jajkiem.
ETAP 5:

Kiełbaski przekładamy do piekarnika i pieczemy w piekarniku ok. 25-30 minut.
ETAP 6:

Przygotowane kiełbaski wyciągamy z piekarnika, układamy na talerzu i polewamy keczupem. Można dodatkowo posypać poszatkowaną natką pietruszki lub koperkiem.
misia5